29 Eylül 2010 Çarşamba

Blueprint Çizim Çalışması Audi



Başlık:Blueprnts ile araba çizim çalışması
Çizen:
Email:
Program: Solidworks 2010
Açıklama:Solidworks ile çizdiğim audi çalışmam

23 Eylül 2010 Perşembe

Solidworks Havuz Çalışması (Render)

Başlık: Havuz Render(Gerçekçi Kaplama)
Çizen:
Email:
Program: Solidworks 2010
Açıklama: Solidworks ile çizip photoview programıyla render aldım. Basit bir çalışma :)

Solidworks Dart Çizimi


Başlık: 3d Dart Modeli.
Çizen:
Email:
Program: Solidworks
Açıklama: Renderi alınmış bir dart çizimi,.

22 Eylül 2010 Çarşamba

Araba Modelleme Videosu (Audi R8)


Solidworks programını kullanarak 3 boyutlu araba modellemeyi istemişsinizdir. Yukarıda görmüş olduğunuz araba sadece solidworks programı kullanılarak modellenmiştir. Ama nasıl. ? İşte bu çizimi yapan kişi 5 dakikalık hızlandırılmış bir video hazırlayarak bizlere nasıl araba modellediğini göstermiş.

Videoyu izlemek için aşağıdaki web sitesine email adresini yazmanız yeterli. Videonun toplam boyutu 53 MB. Bilgisayara indirerek izlemeniz daha iyi olacaktr.
http://www.solidworksaudir8.com/

Solidworks Surface


Solidworks Surface
Solidworks surface yukarda gördüğünüz gibi göze estetik gelecek tamamen yüzeysel işlerde kullanılır.Surface komutu çok hassas olmakla birlikte programın kendi yapısı olarak sizin belirlediğiniz hatları dikkate alarak yüzeyi bir saç misali örterek kaplama yapma mantıgıdır.Bu mantık sayesinde çizimlerimizde hem göze hoş gelmekte hemde çizgisel hatlar katı modellemeye göre daha yumuşak hatlar oluşmaktadır.Solidworks surface komutunu genlelde tasarımcılar ve plastik kalıp tasarımcılar kullanır.solidworks surface komutlarının içinde aşagıda dördüğünüz butonlar vardır.
Exturuded surface
Revolved surface
Swept surface
Lofted surface
Boundary surface
Filed surface
Planar surface
Vb.gibi butonlar butonlar bulunmaktadır.bu butonların bazısı çizgsel saç örer bazısı kaplar basısı ise iki veya daha fazla yüzeyleri kaplamakta kullanılır.

21 Eylül 2010 Salı

Solidworks Gözlük Çizimi




Başlık: 3d Gözlük
Çizen:
Email:
Program: Solidworks 2010
Açıklama: İlk resim de photoview render programı kullanıldı. Basit bir gözlük çizimi.

Solidworks 2010 Dil Değiştirme

Solidworks 2010'u kuranlar Türkçe menüyle karşılaşabilirler. Kullanıcılar diğer sürümlerde ingilizceye alıştıkları için bu durumdan hoşlanmayabilir. Resimde görmüş olduğunuz gibi seçenekler->genel->ingilizce menü kullan'ı aktifleştirerek ingilizye menüye geçiş yapabilirsiniz..

17 Eylül 2010 Cuma

Inventor Otobüs Çizimi



Başlık: Otobüs Çizimi
Çizen: Veysel
Email:
Program: Inventor
Açıklama:

Inventor Kar Motoru

KONSEPT 1

KONSEPT 2

KONSEPT3

Başlık: Kar Motoru
Çizen: Veysel
Email:
Program: Inventor
Açıklama:

13 Eylül 2010 Pazartesi

Solidworks 3D Çizimler



Aşağıdaki modellerin hepsi solidworks ile çizilmiştir. Buradaki modelleri bilgisayarınıza indirip, solidworks ile açabilirsiniz. Bu örnekler sadece öğrenmek amacıyla yüklenmiştir. Çizimler yabancı bir siteden alınmış olup kar amacıyla kullanılamaz.























Traktör

Kumpas

Kamera

3D Santranç

Helikopter

Laptop

Vantilatör

3D Zeka Küpü

Deniz Botu

Yay

Tır

Yüzük

Çizimler aşağıdaki siteden alınmıştır.
http://www.zxys.com/swparts/

12 Eylül 2010 Pazar

AutoCad Programını Nasıl Satın Alabilirim ?


Dünyanın gelişmiş cad programlarından biri olan autocad programını satın almak isteyebilirsiniz. Nasıl satın alacam diye düşünüyorsanız bu yazı sizin için faydalı olacaktır.

Öncelikle Nasıl Satın Alınır linkine tıklıyoruz. Bu link sizi autocad'in türkiye sayfasına gönderecektir. Açılan pencereden kayar menüden satın almak istediğiniz autocad programının çeşidini seçeceksin. Seçtiktikten Sonra Ara düğmesine basın. Bundan sonra satın alabileceğiniz şirketlerin listesi ekranda gözükecektir. Buradan kendi bölgenize yakın olduğunu düşündüğünüz şirketle irtibata geçip Autocad programını satın alabilirsiniz.

Solidworks Papatya Çizimi




Başlık: Papatya Çizimi
Çizen: Emre I.
Email:
Program: Solidworks 2008
Açıklama: SW. ile modellendi. Photo Filtre programı ile kapladım. Çizimde kullanılan komutlar ise söyle;

7 Eylül 2010 Salı

1 Eylül 2010 Çarşamba

Solidworks de 3 Boyutlu Dişli Çark Çizimi


Bu örnekte solidworks de dişli çiziminin nasıl yapıldığını öğreneceksiniz.

PDF Dosyalarını AutoCAD Formatına Dönüştürün


PDF Dosyalarını Autocad'e dönüştüren bir online bir site. Denemek istiyorsanız buraya tıkla.

Dünyanın en yaratıcı şirketleri SolidWorks kullanıyor


Dünyaca ünlü Businesweek dergisi dünyanın en yaratıcı şirketlerini seçti. Bu şirketlerin yüzden 70'inde SolidWorks çözümleri kullanılıyor. Boston Consulting Group ile yapılan araştırmanın 2010 yılı sonuçlarında en yaratıcı 50 şirketin 35'inde Solidworks yazılımları yer alıyor.


Tüm dünyada üç boyutlu projeleri yaratma, simüle etme, yayınlama ve yönetme konusunda firmalara hizmet veren SolidWorks, geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama ile yaratıcı firmalardaki kullanım üstünlüğünü bir kez daha ispatladı. Businessweek dergisinin 2005 yılından bu yana gerçekleştirdiği "en yaratıcı şirket" araştırmasının 2010 yılı rakamlarına göre en yaratıcı 50 firmanın %70'i Solidworks çözümlerini tercih ediyor.
Geçtiğimiz Aralık ayında Boston Consulting Group tarafından dünyanın en önemli 1590 yöneticisi ile yapılan görüşmeler sonucunda dünyanın "en yaratıcı şirketleri" ortaya çıktı. Toplamda 21 soru üzerinden yapılan araştırmada yöneticiler birbirinden bağımsız olarak hangi firmaların daha yaratıcı işler yaptıklarını belirledi. Endüstri, tıp, bilim, perakende, eğitim, teknoloji ve ulaşım gibi alanlarda ortaya çıkan şirketlerin büyük bir bölümü günümüzde Solidworks yazılımlarından yaratıcı alanda faydalanıyor.
Dünya üzerinde bir milyon üçyüz binin üzerinde kullanıcıya sahip olan SolidWorks, toplamda 134 bin firma ile çalışıyor. Toplamda 23 farklı noktadan dünyadaki firmalara hizmet sunan SolidWorks, üç boyutlu tasarım ile uğraşan 670 binin üzerinde kişiye ulaşıyor. SolidWorks, yaratıcı işler yapan firmalara 1993 yılından beri çözümler sunuyor.
Konu hakkında yorum yapan DS Solidworks Marka Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Christine Washburn, konuyla ilgili şunları belirtti; "Sunduğumuz çözümler bu yaratıcı firmalara uygun nitelikte. Bizler de kendi içimizde yaratıcı sürecimizi sürekli devam ettirerek müşterilerimizin istedikleri amaca ulaşmaları için en doğru aracı üretmeye çalışıyoruz. Buna en iyi örnek yeni geliştirdiğimiz Sürdürülebilirlik yazılımı. Bu yazılım sayesinde ekipler doğaya en az zarar verecek malzemeleri seçip, buna göre yaratım süreçlerine hız verebiliyor, yarattıkları bu projeyi simüle ederek nasıl bir etki yapabileceğini önceden görebiliyor. Daha kısa sürede daha yaratıcı ve doğa ile dost sonuçlara ulaşabiliyorlar" dedi.
Kaynak: forum.donanimhaber.com

Solidworks Beta 2011 Beta 3 Yayında


Solidworks, geçen haftalarda solidworks 2011 beta 3 sürümünü internette yayınlandığını duyurdu. Beta 3 sürümünü denemek isteyen kullanıcılar buraya tıklayabilirler.

Solidworks de Loft Komutunu Kullanma

Bu örnekde aşağıdaki parçayı loft komutu kullanarak yapmayı öğreneceksiniz.

1. Tıkla New. Seç Part, Tamam.

2. Tıkla Top Plane ve seç Sketch.

3. Daireyi(Circle) seç, Orjin noktasından bir daire çiz. Tıkla Smart Dimension, Daireyi seç ve 1 inç olarak boyutlandır.

4. Çizimden Çıkın.

5. Tıkla Top Plane ve tıkla Features>Reference Geometry>Plane.
Set distance to 1 in apart, set # to 2 and OK. Two more plane added, click View Orientation>Isometric
Plane 1 and Plane2.

6. Click on Plane 1, click Sketch.

7. Click Circle, sketch a circle start at origin. Click Smart Dimension, click on circle and set dimension to 2 in.
Exit sketch.

8. Click on Plane 2, click Sketch.

9. Click Circle, sketch a circle start at origin. Click Smart Dimension, click on circle and set dimension to 1 in.
Exit sketch.

10. Click Features>Lofted Boss/Base click bottom circle, middle circle, top circle
and OK.
11. Hide Plane 1, hide Plane 2.
12. You’re done.

solidworkstutorials.com'dan alınmıştır...

About

haberler haberler