13 Temmuz 2010 Salı

Catia Çizim Programı


Catia Nedir? Ne işe yarar?

CATIA CAD/CAM/CAE çözümler paketidir. Fransa, Paris – 29 Ekim 2002 – IBM ve Dassault Systems ( Nasdaq : DASTY , Euronext Paris: #13065, DSY.PA). İşbirliği temelli ürün geliştirme için lider PLM çözümleri ( Ürün Yaşam Çevrimi ) konusunda üstün bir yazılımdır. Türkiye’deki hemen - hemen tüm otomotiv ana sanayi tarafından bilgisayar destekli tasarım ve imalatta kullanılmaktadır.

Bütün Üretim Aşamalarında Çözüm Metotları
1. Mekanik dizayn çözümleri
2. Yüzey tasarımı ve stil çözümleri
3. Analiz ve simülasyon çözümleri
4. İmalat çözümleri
5. Takım donanım ve sistem mühendisliği çözümleri

Catia`nın Amaçları
Geniş bir menzilde CAD/CAM/CAE/PDM tatbiki ve fikir aşamasından operasyon aşamasına kadar bütün ürün dizaynı ve imalat fazlarını kolaylaştırmaktır.

Catia Kursu Kimler İçin Yararlıdır?
  • Mühendisler
  • Teknik Öğretmenler
  • Tasarımcılar kursu
  • Teknisyen ve Teknikerler
  • Makine ressamları
  • İlgili diğer meslek kolları

Catia Neler Yapar?


Teknolojinin gelişmesi ile birlikte imalat sanayinde bilgisayarların yoğun olarak kullanılması; imalat teknolojilerine hız kazandırmıştır. Bilgisayarlar artık imalatın hemen her aşamasında, kullanıcıya bilgisayar destekli tasarım, çizim ve mühendislik programları aracılığıyla birçok kolaylık sunmaktadır. Bu programların başında gelen Catia; özellikle otomotiv, uçak sanayisi ve dayanıklı tüketim mallarının tasarımı, analizleri ve imalat yöntemlerinin güvenilirliği ile birçok üretici firma tarafından tercih edilen bir program haline gelmiştir. Catia üretilecek olan ürünlerin, üretimi esnasında tasarlanan süreçlerin sanal ortamda gerçekleştirilebilmesini sağlamaktadır. Bir ürün, tasarımcı tarafından Catia programında tasarlandıktan sonra ergonomi uzmanı, tasarımın ergonomisini araştırır. Bir sonraki aşamada mühendisler tasarlanmış parçanın her türlü dayanım hesaplamaları, kalıplanması ve son şekillerin oluşturulması işlemlerini yaparlar. Ardından sıra imalata yönelik çalışmalara gelir. Son olarak parçanın ne şekilde imal edileceği hesaplanır ve parça sanal ortamda imal edilir. İmalat sırasında her türlü yüzey analizleri yapıldıktan sonra parça gerçek imalata girer. Özetleyecek olursak Catia programı; endüstriyel amaçlı tüm ürünlerin hem tasarımı hem analizi hem de imalatını son derece hızlı, kolay ve güvenilir yapan bir bilgisayar yazılımıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About

haberler haberler