15 Temmuz 2010 Perşembe

SolidWorks Education Edition 2010-2011’i yayınlandı



Yarının mühendisleri SolidWorks ile Dünyayı kurtarıyor.

Üç boyutlu tasarımda dünyanın lider yazılımı SolidWorks, mühendislik eğitiminde çığır açan yeni sürümü SolidWorks Education Edition 2010-2011’i yayınladı. Yazılım sürdürülebilir ürün dizaynında güçlü yeni teknolojiler sunarken, geleceğin mühendislerine ‘doğa dostu’ ürünler tasarlamada en büyük yardımcı oluyor.

Küresel ısınma, doğal kaynakların bilinçsizce ve kötü kullanımı, insan faktörü nedeniyle bozulan çevre gibi nedenlerden dolayı dünya, her geçen gün üzerinde yaşaması daha zor bir yer halini alıyor. Böyle bir ortamda, sorumluluk bütün dünya vatandaşlarına düşüyor. Artık herkes bozulan çevreyi düzeltmek ve kendilerinden sonraki geleceğe yaşanabilir bir dünya bırakmak için üzerine düşen görevi eksiksiz tamamlamak durumda. Mühendisler ise tasarladıkları ve yapımlarını üstlendikleri projelerle bu eksende en büyük sorumluluğa sahip profesyoneller. SolidWorks’ün mühendislik eğitiminde çığır açan yeni sürümü SolidWorks Education Edition 2010-2011, yüksek mühendislik eğitimi gören gençlere, profesyonel hayatlarında yapacakları seçimlerin çevreye etkileri üzerine bir anlayış sunarken, geleceğe daha iyi bir dünya bırakmak onları teşvik ediyor.

SolidWorks Education Edition 2010-2011, profesyonel tasarım ekipleri için hazırlanan ve ham maddeden, kullanım ve tüketime CAD takımlarının hava, su, enerji ve karbon ayak izi etkilerini rakamsallaştırabilen SolidWorks Sustainability yazılımını barındırıyor. SolidWorks 2010 ve SolidWorks Simulation Premium da yazılım içerisinde bulunuyor.

Zor kararlar SolidWorks ile daha kolay

Amerika’nın en köklü üniversitelerinin oluşturduğu “ivy league” üniversitelerinden Dartmouth Üniversitesi Mühendislik Bölümü öğretim üyelerinden Solomon G.Diamond SolidWorks ve sürdürülebilirlik üzerine; “Bugünün mühendislik öğrencilerini bekleyen zorluk; yenilikçi ürünler tasarlarken insan faktörü yüzünden ortaya çıkan çevre bozulmalarını önlemektir. Öğrenciler tasarım kararlarının, çevreye ne boyutta etki ettiğini gördükçe daha iyi seçimler yapmaları gerektiğini SolidWorks ile öğreniyor. Kolay ve eşsiz bir kullanım sunan SolidWorks’un bu yeni yazılımı, mühendislere bir taraftan sürdürülebilir bir gelecek için yardımcı olurken bir taraftan onlara daha akıllı tasarım ortamı sunuyor.”

Bir ürün tasarlarken, mühendislik öğrencileri geleneksel olarak maliyet, ağırlık, sertlik, gerilim gibi ürünün kullanımını etkileyen unsurlara odaklanıyor. SolidWorks Sustainability ise en az üretim kadar önemli çevre faktörü üzerine de odaklanmayı sağlıyor. Yazılım içerisinde bulunan materyal seçim aracı, çevreye etki edebilecek ham madde, üretim, kullanım, tüketim gibi süreçlerde kullanılacak ürünleri gerçek zamanlı kıyaslama imkanı sunar. Bunların çevreye olan etkilerini ölçer ve analizini gerçekleştirir. Bütün bu fazlar arasındaki nakliyat unsurunu da hesaplayan SolidWorks Sustainability, mühendislerin çevre ve üretim adına daha iyi karar almalarını sağlarken bütün süreci kapsayan detaylı bir raporlama sunarak, teknik bilgisi yeterli olmayan kişilerin, üretim sürecinde yapılan seçimlerin nedenlerini anlamalarına yardımcı oluyor.

SolidWorks Türkiye Bölgesi Yöneticisi Murat Tüzüm, SolidWorks Education Edition 2010-2011 ile ilgili olarak; “İçeriğinde SolidWorks Sustainability, SolidWorks 2010 ve SolidWorks Simulation Premium’un bulunduğu SolidWorks Education Edition 2010-2011 öğrencilere tam bir 3 boyutlu tasarım deneyimi yaşatıyor. Yazılım, geleceğin mühendislerine ürettikleri tasarımların çevreye nasıl etki edebileceğini görme imkan tanıyor. Tasarımın çevre boyutunu en az kullanışlılık kadar dikkate almalarına teşvik ediyor, çok daha dikkatli ve sorumlu davranma bilincini öğrencilere aşılamada yardımcı oluyor. Gün geçtikçe bozulan bir dünyada, çevre dostu tasarımları ile fark yaratacak genç mühendislerin yetişmesine yardımcı olan SolidWorks daha iyi bir dünya yaratmak adına çalışmalarına devam ediyor.” görüşlerinde bulundu.

SolidWorks Öğrenci Erişim İnsiyatifi

İsteyen her öğrencinin satın alabileceği Student Edition 2010-2011, SolidWorks yazılımı kampüs genelinde tercih edilen enstitülerce çok etkin bir biçimde de kullanılabiliyor. Kampüs içinde ya da dışında olmaksızın öğrenciler ve akademisyenler SolidWorks Student Access Initiative ile iletişime geçebiliyor, işbirliği kurabiliyor, çalışmalarını yardımlaşarak tamamlayabiliyor.

Dünyanın en iyi üniversitelerinden Texas A&M Üniversitesi, bu avantajdan yararlanarak 16 bin 500 öğrencisine SolidWorks erişim imkanını sunuyor. Farklı mühendislik disiplinindeki binlerce öğrenci laptoplarından, PC’lerinden ya da okul bilgisayarlarından SolidWorks’ü rahatlıkla kullanabiliyor.

SolidWorks’ün yeni sürümü SolidWorks 2010 içerisindeki güncellemelerin de yer aldığı SolidWorks Education Edition 2010-2011, modelleme verimliliği, simulasyon, yayımlama ve veri yönetimi konularından geniş yetenekleri de içerisinde barındırıyor. Eğitim yazılımı içerinde herhangi bir maliyet olmadan herkesin istediği an gerçekleştirebileceği bir test de barındırıyor. Testi geçen öğrencileri iş ortamına hazırlamak, öğrenmeye devam etmeleri konusunda motive etmek ve tasarım ve mühendislik alanında iyi birer aday olduklarını kanıtlamak adına Certified SolidWorks Associate (CSWA) sertifikası veriliyor. SolidWorks Education Edition 2010-2011 akademisyenlere gerekli Powerpoint, ödevler ve ipuçları ile ilgili öğretim rehberi sunarken öğrenciler için de bilgilerini test etmek adına eğitimler sunuyor

DS SolidWorks hakkında daha fazla bilgi için www.solidworks.com.tr, adresine başvurulabilir.

Kaynak: http://www.veteknoloji.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About

haberler haberler