13 Temmuz 2010 Salı

Solidworks Çizim Programı


SolidWorks Hakkında Bilgi

Solid Works, genel bir bakış ile tasarım dünyasında gelişen teknoloji ile hız kazanan iş yaşamına ayak uydurmak için kullanımı kolay, güvenilir ve Windows için hazırlanmış üç boyutlu tasarım programıdır. Solid Works, her türlü üç boyutlu ürün tasarımında kullanıcının bilgisayarın kolaylıklarını kullanarak hızlı bir şekilde çizim yapmasını sağlar.
SolidWorks “ Smart Mate ” (Akıllı Montaj) uygulamaları ile son derece hızlı montaj yapılmasını sağlar. Bunun dışında sac parçaların açılımını yaparak uzama miktarları hesaplanabilir. Ayrıca katı objeler kullanılarak kesme, yırtma veya şekillendirme işlemleri yapılabilmektedir
Yapılmış olan tüm bu işlemler IGES, DXF, DWG, SAT(ACIS), STL, STEP, VDA, VRML, Parasolid dosya formatlarıyla kayıt veya transfer yapılabilirSolidWorks Neler Yapar?
Bilgisayar destekli tasarım programlarının önde gelenlerinden biri olan Solidworks programı, kullanıcıya sunduğu rahatlık ve tasarım kolaylığı sayesinde, günümüzde sık kullanılan programlar arasına girmiştir. Solidworks programı sayesinde üretilecek olan ürünün tüm tasarımları hızlı ve güvenilir bir şekilde hazırlanabilir. Eğrisel yüzeylerdeki hassasiyeti ve yapılan parçaların seri bir şekilde montajlanabilmesi programın üstün özelliklerinden sadece birkaçıdır. Solidworks ‘e bu üstün özellikleri katan bir diğer özellikse, üzerine ek olarak kurulan yardımcı programlardır. Bu programların başında da Cosmosworks gelir. Cosmos Works programı yardımı ile tasarlanan bir ürünün her türlü mukavemet, termal, burkulma, plastik şekil değiştirme ve akış dinamiği analizleri yapılabilir. Ayrıca Motionworks programı ile tasarlanan sistemlerin kinematik ve dinamik analizlerini yapmak mümkündür. Ek olarak Solidworks programının kullanıcıya sunduğu diğer bir kolaylıksa dişli, rulman, profil, pimler ve cıvatalardan oluşan yaklaşık 22 milyon standart ürün kütüphanesine sahip olmasıdır. Üzerine kurulacak olan yardımcı programlar sayesinde Solidworks; kalıp imalatı, bilgisayar destekli imalat, bilgisayar destekli mühendislik ve bunun gibi dallarda hızlı ve güvenilir çözümleme yöntemi ile tercih edilir hale gelmiştir. Özellikle otomotiv yan sanayinde kullanılan Solidworks programı, aynı zamanda tasarlanan ürünlerin görsel şovlarla tanıtılmasını da sağlayabilmektedir. Bu sebeple kullanıcı sayısı gittikçe artmakta ve imalat sanayinde tercih edilen programların başında gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About

haberler haberler