13 Temmuz 2010 Salı

NX Kurulumu Anlatımı

NX KURULUMU ANLATIMI RESİMLİ

ilk adım olarak Install License Server yazılımını hiçbir değişiklik yapmadan kuruyoruz.

Bu adımdan sonra NX kurulumuna başlamadan birkaç düzenleme yapmamız gerekiyor;
*CD içerisindeki ugnx3.lic veya ugnx4.lic dosyasını kopyalayıp C:\Documents and Settings\All Users klasörünün içine kopyalıyoruz.
*Kopyaladığımız dosyayı not defteri ile açıyoruz ve ilk satırda yazan SERVER host ANY 27000 yeri SERVER machina ANY 27000@bilgisayarınızın adı şeklinde değiştiriyoruz.
bilgisayarın adını masaüstündeki bilgisayarım simgesinin üstünde sağtuşa tıklayıp özellikler seçeneğine tıklayıp, çıkan pencerede bilgisayar adı sekmesine geçip Tam bilgisayar adı başlığının yanındaki açıklamadan öğrenebilirsiniz. (bilgisayar adındak noktayı dikkate almayınız)


İkinci adımda Install NX ikonuna tıklıyoruz ve programı kurmaya başlıyoruz,

License server başlığı altında gelen seçeneğin yanına bilgisayar adını ekliyoruz.
Yine kurulum esnasında Use license file seçeneği yanında gelen penceredeki adres satırına C:\Documents and Settings\All Users\ugnx3.lic veya C:\Documents and Settings\All Users\ugnx4.lic dosyasını tanıtıyoruz.


Bu işlemde bittikten sonra kurulum tamamlanıyor.Programı çalıştırmadan önce son bir ayar yapmamız gerekiyor.Başlat\Programlar\Unigraphics NX Licensing\LMTOOLS kısayolundan yazılımı çalıştırıyoruz. start/stop/reread sekmesine geçip sırasıyla stop server ve start server ikonlarına tıklıyoruz. Program kullanıma hazır!

2 yorum:

  1. LMTOOLS pencerelerinin kurulumunu yazarsanız çok faydalı olac

    YanıtlaSil
  2. LMTOOLS kurulumu ile ilgili bilgi alamadım. bekletilmemdeki sebebin ne olduğunu anlamak isterim siteniz yetersizmi acaba bu konuda ...

    YanıtlaSil

About

haberler haberler